Forumul Blogurilor Culinare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Sfaturi culinare - Pagina 2 Flags_1
Ultimele subiecte
» vesti triste
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptySam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptySam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta

» Sa ne amuzam
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptySam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta

» cutiuta cu pozele mele
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta

» CUGETARI......
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» curiozitati
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyJoi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptySam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

» ARTA SI ARTISTI
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyLun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyDum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyMier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyJoi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Sfaturi culinare - Pagina 2 EmptyVin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Sfaturi culinare

+9
Angela-Marinela
mari
anena
maria elena
diana
Admin
aurora
alina 42
Sidy
13 participanți

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Geta Joi Apr 25, 2013 2:12 pm

Lulu a scris:Ia uite ce chestii interesante sunt aici si eu nu am stiut de ele Exclamation Exclamation Exclamation
Acum mi-am facut portia de calculator dar voi reveni sa citesc si eu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Draga Lulu,nu forta ochiul ,ai timp sa le citesti,puuuup si sanatate:)
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  alina 42 Mier Sept 18, 2013 7:57 pm



Fie ca esti bucatar amator, fie ca este la stadiul in care te pricepi putin, stii bine ca gatitul lasa in urma tone de vase si oale la spalat. Iar pe unele dintre ele mai gasesti si marturiile nereusitelor culinare: o friptura arasa, un sos prins de tigaie sau cutite patate.

Cel mai rau afectate de trecerea dezastrelor sunt oalele si tigaile din otel inoxidabil, care in timp isi pierd stralucirea. Le poti face sa arate ca noi cu ceea ce ai prin frigider sau prin camara.Uite ce trucuri trebuie sa stii.

Castravetele, taiat felii, este bun pentru a da stralucire oalelor din otel inoxidabil, tigailor si chiar si chiuvetei metalice. Foloseste-l si pentru a strege urmele lasate de copii pe pereti, functioneaza ca o guma de sters.

Ceapa este ideala pentru curatarea gratarului. Incinge-l bine, taie o ceapa in doua si cu ajutorul unei furculite sau cleste de gratar, freaca bine grilajul ca sa scapi de grasimea arsa de pe el.

Ketchup-ul este remediul pentru oalele, ibricele sau tigaile din cupru care si-au pierdut stralucirea. Aciditatea naturala din rosii va face obiectele din cupru sa straluceasca.

Cafeaua macinata este o solutie pentru curatarea grasimii de pe oale. Va functiona ca un scrub daca freci cu ea suprafetele grase. De asemenea, poti folosi cafea macinata ca sa scapi de mirosurile neplacute din frigider.

Uleiul de masline poate fi folosit pentru a lustrui oalele si tigaile din otele inoxidabil. Este bun si pentru curatarea obiectelor din fonta daca il amesteci cu putina sare grunjoasa si apoi feci suprafata murdara.

Sarea este cel mai bun agent natural de degresare si te va scapa de petele si urmele de pe tocatoarele din lemn. In plus te poate scapa de o pata de vin de pe fata de masa daca aplici imediat sare in acel loc.

Otetul alb este o solutie pentru curatarea suprafetelor. In general, este bine sa faci un amestec dintr-o parte apa si o parte otet. Te va ajuta sa faci paharele sa straluceasca si sa dispara petele neplacute de apa de pe ele.

Pliculetele de ceai (de orice fel), dupa ce s-au racit, pot fi folosite pentru a curata suprafetele din lemn ale dulapurilor din bucatarie, in timp ce o laveta inmuiata in ceaiul racit poate fi folosita pentru a da stralucire mobilei. Explicatia sta in taninurile pe care ii contine ceaiul si care ajuta la curatare.

Nucile sunt bune pentru a elimina zgarieturile de pe mobila pentru ca au uleiuri naturale. Taie un miez de nuca in doua si cu partea taiata freaca deasupra zgarieturii.

Cojile de banana sunt bune pentru curatarea argintariei. Paseaza cojile cu putina apa, astfel incat sa obtii o pasta cu care sa freci cutitele si furculitele din zestrea bunicii.

Citeste pe Foodstory: http://www.foodstory.ro/in-bucataria-ta/ajutor-in-bucatarie-uite-cu-ce-poti-inlocui-detergentul-ca-sa-scoti-vase-ca-noi#ixzz2fFroGFER
Follow us: foodstory.ro on Facebook
alina 42
alina 42

Mesaje : 420
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Doina Ghidu Joi Sept 19, 2013 9:29 am

Foarte interesant, Alina. Si mai ales natural, fara chimicale. Pe mine m-ar interesa si o metoda de curatare a vaselor tip Yena. Mi s-au cam ars (au capatat o culoare maronie) pe ici, pe colo, si nu reusesc sa le curat. Am sa caut pe net. Adevarul e ca mereu am vrut sa caut pe net, dar m-am luat cu alte treburi si am uitat.
Doina Ghidu
Doina Ghidu

Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  iuli Dum Oct 06, 2013 8:13 am

Doinita G.vasele de iena se lasa la muitat si se curata cu materiale nonabrazive,de ex cu un burete de naylon,pentru a nu se zgiriia.Important e sa-l il spalati imediat dupa ce ati terminat preparatul culinar de servit.
iuli
iuli

Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Doina Ghidu Mier Oct 09, 2013 8:24 am

Iuli, asa fac si eu, dar degeaba. Culoarea aia maronie nu mai iese. Nu ma deranjeaza prea tare, dar mi-e sa nu se strice in timp. Tin mult la ele, sunt foarte bune. Imi plac mai mult ca teflonul. Din pacate nu se pot folosi si pe foc deschis!
Doina Ghidu
Doina Ghidu

Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Sidy Joi Oct 10, 2013 6:16 am

Doina Ghidu a scris:Iuli, asa fac si eu, dar degeaba. Culoarea aia maronie nu mai iese. Nu ma deranjeaza prea tare, dar mi-e sa nu se strice in timp. Tin mult la ele, sunt foarte bune. Imi plac mai mult ca teflonul. Din pacate nu se pot folosi si pe foc deschis!
Doina....eu le-am folosit PE aragaz.....si nu au patit nimic.....Exclamation 
Ultima data am avut lesie in casa si cu aia le-am spalat si le-am facut ca noi....sunny 
Sidy
Sidy

Mesaje : 1668
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 68
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Doina Ghidu Vin Oct 11, 2013 7:31 am

Am avut si eu o sita speciala care se punea pe foc si puteai sa folosesti aceste vase si pe foc deschis. Dar...i-am dat-o Simonei. Cred ca a aruncat-o...
Cu lesie ma gandeam si eu ca s-ar duce culoarea aia maro. Dar nu am de unde sa iau. Asta e! Sper doar sa nu fie vasele prea afectate de la asta.
Doina Ghidu
Doina Ghidu

Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sfaturi culinare - Pagina 2 Empty Re: Sfaturi culinare

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum