Ce gatim azi ?
+8
iuli
Doina Ghidu
Doinavar
mari
silvi0ara
Lulu
Geta
Sidy
12 participanți
Pagina 14 din 14
Pagina 14 din 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Ce gatim azi ?
Foarte bune Sidy-si eu fac pizza in 10 sau 15 min tot la tigaie -iese minunat-nu ai cum sa tii o dieta dar daca maninci mai putin-si din toate eu zic cxa e bine
iuli- Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova
Re: Ce gatim azi ?
Ce mult imi place mie rubrica asta! Din pacate nu mai am cu ce sa ma laud. Nu ca nu mai gatesc, trebuie totusi sa mancam ceva, eu si baiatul meu. Dar...mai simplut si mai ieftior...
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Lasa Doinita ca e bun si mai ieftior-ieri am facut niste cartofi prajiti si 2 ochiuri peste ei cu o salata de varza cruda si a fost minunat
iuli- Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova
Re: Ce gatim azi ?
Cam de multicel nu s-a mai postat pe aici....
Azi va servesc cu o supa de curcan :
Piccata light de curcan cu piure de mazare si orez :
Si niste cornulete cu dulceata de gutui:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html
Azi va servesc cu o supa de curcan :
Piccata light de curcan cu piure de mazare si orez :
Si niste cornulete cu dulceata de gutui:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html
Re: Ce gatim azi ?
Sidonia doar bunatati ai facut ca de obicei,te tzuc mmmm
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Astăzi am făcut sfeclă roșie cu cartofi la cuptor. Și Doina vrea rețeta.
-2 buc sfeclă roșie
-4 buc cartofi potrivit de mari
-4 căței de usturoi(mari)
-rozmarin
-busuioc
-pătrunjel
-sare
-piper
-ulei(de măsline sau de care vreți)
-1 pahar de vin alb
Întâi am spălat și curățat sfecla și cartofii. Le-am tăiat cubulețe.
Am pus într-un vas de cuptor ulei, cât să se acopere fundul vasului. Am pus legumele, usturoiul tăiat felițe subțiri și am asezonat cu sare, piper, rozmarin, busuioc și pătrunjel. Am turnat și paharul de vin și un pahar cu apă. Am amestecat totul ușor și le-am lăsat să se amestece gusturile până câmd am aprins cuptorul și l-am lăsat să se încingă.
Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor 45 de minute. Când s-au scurs cele 45 de minute am scos folia și am mai gat vasul la cuptor încă 15 minute. Asta-i tot.
Poftă bună!
-2 buc sfeclă roșie
-4 buc cartofi potrivit de mari
-4 căței de usturoi(mari)
-rozmarin
-busuioc
-pătrunjel
-sare
-piper
-ulei(de măsline sau de care vreți)
-1 pahar de vin alb
Întâi am spălat și curățat sfecla și cartofii. Le-am tăiat cubulețe.
Am pus într-un vas de cuptor ulei, cât să se acopere fundul vasului. Am pus legumele, usturoiul tăiat felițe subțiri și am asezonat cu sare, piper, rozmarin, busuioc și pătrunjel. Am turnat și paharul de vin și un pahar cu apă. Am amestecat totul ușor și le-am lăsat să se amestece gusturile până câmd am aprins cuptorul și l-am lăsat să se încingă.
Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor 45 de minute. Când s-au scurs cele 45 de minute am scos folia și am mai gat vasul la cuptor încă 15 minute. Asta-i tot.
Poftă bună!
Re: Ce gatim azi ?
Mari, multumesc pentru reteta! Ce simplu e si cred ca e si foarte bun. Sa stii ca zilele astea ma duc sa cumpar sfecla si fac si eu. AQcum, trebuie sa termin ce am gatit azi si ieri. Adica: praz cu masline (ieri) si azi un bors cu urzici a la Lulu! Adica si cu niscaiva ciuperci. A iesit o nebunie. A, si acum pe seara, am pus pe foc si urzicile. Ieri am cumparat 1 kg de urzici. Azi le-am curatat, spalat si oparit, apoi le-am lasat ca obosisem foarte rau si ma durea inima. Dar acum, dupa ce m-am odihnit putin, mi-am luat avant si le-am pus pe foc. Ce era mai greu facusem dimineata! Adica curatat si spalat. V-am spus eu, ca nu prea ma simt in apele mele.
Hai, va pupacesc mult, pa!
Hai, va pupacesc mult, pa!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Fetelor, nu am apucat ieri sa fac poze la ceea ce am pregatit. Eram si foarte obosita si nici nu am avut timp.
Dar pot sa va spun ce am pregatit. Am facut simplu si ce se face mai repede. Pentru aperitive am avut niste pastrama de vita (de la Godac), ca sa poata sa manance si Simona (ea nu mai mananca porc, din cauza ficatului), niste sunca de Praga, am facut oua umplute decorate gen soricei si paianjeni! Pleurotus pane - am gasit in piata la Moghioros ciuperci pleurotus la kg! Varsate. Stiti ca se gasesc numai la caserola si sunt destul de scumpe. Ei bine, la noi in piata, vin niste producatori cu tot felul de ciuperci. Zilele trecute au adus pleurotus, o frumusete, mari, superbe. Am luat si eu si am facut pane. Pentru Simona, am pus la cuptor, fara faina si fara prajeala. Branzica cu legume: rosii, castravete verde, ceapa verde, usturoi verde, ridichi. Apoi, o supa finlandeza de somon. V-am mai povestit eu despre ea. Initial se prepara cu 200 gr de file. Dar...de unde file la pretul pe care il are! Eu gasesc tacam de somon, pe care il fierb separat si ii scot oasele Apoi cu zeama respectiva fac supa mai departe, cum zice la reteta. Este o delicatesa. Au mancat musafirii, de numa' numa', cum ar zice Sidy! Mai departe, am facut sarmalute in foi de vita si in frunze de stevie, cu carne de vitel. Tot in piata la Moghioros sunt niste macelarii care au carne de vitel la niste preturi foarte bune. De ex. am luat putina pulpa pentru Simona, cu numai 17 lei. Carnea tocata de vitel 13 lei/kg. La supermarket n-ai sa vezi asa preturi! Dupa sarmalute am facut pui la cuptor, cu garnitura de ciupercute champinion foarte mici, intregi. Le-am pus in teflon pana s-a redus zeama aia a lor, am pus un mujdei de usturoi si l-am lasat pana a scazut si el, apoi am stins focul si am presarat patrunjel verde tocat. Bineinteles sare, piper. Tot la producatorii aia am gasit ciupercutele astea mini. Arata super bine asa mici si servite intregi. Iar la desert un tort Tiramisu, cu ingredientele (piscotuile si Mascarpone) cumparate de la Lidl, unde sunt cel mai ieftine aceste ingrediente! Plus ca Tiramisu il fac in 15 min.!
Cam asta a fost. Una peste alta, am cheltuit foarte putin, multumita locurilor pe care le-am gasit cu produse superieftine! Dar...numai picioarele mele stiu cat am umblat de colo - colo!
Pentru Simona am facut sarmalute separat, fara orez si fara bulion (care are zahar). Ouale umplute - la fel - fara mustar ca are zahar, si fara pate de ficat, numai cu galbenus, sunca de pui, verdeata si o lingurita de iaurt de 0%, ca sa se poata lega. Ea tine iar cura - Ducan - pentru ca se ingrasase iar, si o durea foarte rau piciorul ala cu proteza. Plus ca nici la ficat nu-i face bine cand e mai grasa. Asa ca am avut un pic mai mult de munca, pentru anumite preparate pe care le-am facut in varianta regim!
Dar pot sa va spun ce am pregatit. Am facut simplu si ce se face mai repede. Pentru aperitive am avut niste pastrama de vita (de la Godac), ca sa poata sa manance si Simona (ea nu mai mananca porc, din cauza ficatului), niste sunca de Praga, am facut oua umplute decorate gen soricei si paianjeni! Pleurotus pane - am gasit in piata la Moghioros ciuperci pleurotus la kg! Varsate. Stiti ca se gasesc numai la caserola si sunt destul de scumpe. Ei bine, la noi in piata, vin niste producatori cu tot felul de ciuperci. Zilele trecute au adus pleurotus, o frumusete, mari, superbe. Am luat si eu si am facut pane. Pentru Simona, am pus la cuptor, fara faina si fara prajeala. Branzica cu legume: rosii, castravete verde, ceapa verde, usturoi verde, ridichi. Apoi, o supa finlandeza de somon. V-am mai povestit eu despre ea. Initial se prepara cu 200 gr de file. Dar...de unde file la pretul pe care il are! Eu gasesc tacam de somon, pe care il fierb separat si ii scot oasele Apoi cu zeama respectiva fac supa mai departe, cum zice la reteta. Este o delicatesa. Au mancat musafirii, de numa' numa', cum ar zice Sidy! Mai departe, am facut sarmalute in foi de vita si in frunze de stevie, cu carne de vitel. Tot in piata la Moghioros sunt niste macelarii care au carne de vitel la niste preturi foarte bune. De ex. am luat putina pulpa pentru Simona, cu numai 17 lei. Carnea tocata de vitel 13 lei/kg. La supermarket n-ai sa vezi asa preturi! Dupa sarmalute am facut pui la cuptor, cu garnitura de ciupercute champinion foarte mici, intregi. Le-am pus in teflon pana s-a redus zeama aia a lor, am pus un mujdei de usturoi si l-am lasat pana a scazut si el, apoi am stins focul si am presarat patrunjel verde tocat. Bineinteles sare, piper. Tot la producatorii aia am gasit ciupercutele astea mini. Arata super bine asa mici si servite intregi. Iar la desert un tort Tiramisu, cu ingredientele (piscotuile si Mascarpone) cumparate de la Lidl, unde sunt cel mai ieftine aceste ingrediente! Plus ca Tiramisu il fac in 15 min.!
Cam asta a fost. Una peste alta, am cheltuit foarte putin, multumita locurilor pe care le-am gasit cu produse superieftine! Dar...numai picioarele mele stiu cat am umblat de colo - colo!
Pentru Simona am facut sarmalute separat, fara orez si fara bulion (care are zahar). Ouale umplute - la fel - fara mustar ca are zahar, si fara pate de ficat, numai cu galbenus, sunca de pui, verdeata si o lingurita de iaurt de 0%, ca sa se poata lega. Ea tine iar cura - Ducan - pentru ca se ingrasase iar, si o durea foarte rau piciorul ala cu proteza. Plus ca nici la ficat nu-i face bine cand e mai grasa. Asa ca am avut un pic mai mult de munca, pentru anumite preparate pe care le-am facut in varianta regim!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Bravo Doina! Tu chiar te pricepi la gătit. Vin să-mi dai lecții. Eu doar vă copiez pe voi.
Știți de und m-am inspirat cu cartofii cu sfeclă la cuptor?
Eram într-o zi în tramvai, veneam de la mama și am auzit un băiat că-i povestea cuiva la telefon că se duce acasă și-și face cartofi cu sfeclă la cuptor cu rozmarin. Când am ajuns acasă, fiindcă aveam ce-mi trebuie, m-am apucat să fac și eu ca să nu uit rețeta.
Știți de und m-am inspirat cu cartofii cu sfeclă la cuptor?
Eram într-o zi în tramvai, veneam de la mama și am auzit un băiat că-i povestea cuiva la telefon că se duce acasă și-și face cartofi cu sfeclă la cuptor cu rozmarin. Când am ajuns acasă, fiindcă aveam ce-mi trebuie, m-am apucat să fac și eu ca să nu uit rețeta.
Re: Ce gatim azi ?
Dragele mele daca tot am fost in Moldova, am venit de acolo cu o reteta exceptionala, cu care am fost incantati si rasfatati.
Nu am mai mancat niciodata asa ceva, dar am facut sambata si a iesit o minunatie.
Este vorna despre SARMALUTE cu URDA :
Daca gasiti urda, vi le recomand cu mare drag :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/sarmalute-cu-urda-mamaliguta-si-alte.html
Nu am mai mancat niciodata asa ceva, dar am facut sambata si a iesit o minunatie.
Este vorna despre SARMALUTE cu URDA :
Daca gasiti urda, vi le recomand cu mare drag :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/sarmalute-cu-urda-mamaliguta-si-alte.html
Re: Ce gatim azi ?
Sidy, nici pana acum nu am reusit sa fac aceste sarmalute cu urda. De cand ai pus reteta, tot imi promit ca o fac si eu. Cat am stat la Valeni (o luna in iunie) am cumparat mereu urda din targ, de la femeia de la care iau mereu branza (e de pe langa Brasov). Dar de fiecare data mi-a mancat-o Simona! Ma ruga sa i-o fac cu ceapa verde si cu marar si sare.
Acum, pe caldurile astea, nu prea am mai gatit. Am niste salata de vinete, supa de rosii, ca se poate manca rece, putin ghiveci de legume, fara carne, ca se poate, tot asa, manca rece ("adunare generala" ii spunea un coleg de-al meu la ghiveci! ) si, bineinteles, branza cu rosii. Branza o iau din Piata Moghioros, la noi in cartier. E o tanara familie din Jina, de unde e ciobanul Ghita, cel cu reclama la vodafone, care si-a deschis un magazinas. Au o marfa nemaipomenita, e adevarat ca putin cam scumpa, dar merita!
Aseara am prajit si 3 bucatele de peste, merluciu. Cu un pic de mamaliguta. Ne era pofta de peste, si mie, si mai ales pisicilor!
Acum, pe caldurile astea, nu prea am mai gatit. Am niste salata de vinete, supa de rosii, ca se poate manca rece, putin ghiveci de legume, fara carne, ca se poate, tot asa, manca rece ("adunare generala" ii spunea un coleg de-al meu la ghiveci! ) si, bineinteles, branza cu rosii. Branza o iau din Piata Moghioros, la noi in cartier. E o tanara familie din Jina, de unde e ciobanul Ghita, cel cu reclama la vodafone, care si-a deschis un magazinas. Au o marfa nemaipomenita, e adevarat ca putin cam scumpa, dar merita!
Aseara am prajit si 3 bucatele de peste, merluciu. Cu un pic de mamaliguta. Ne era pofta de peste, si mie, si mai ales pisicilor!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doina draga eu stiam ca pisicile nu mananca peste....iar eu nu il suport nici cum miroase, stiu ca e sanatos, dar nu-mi place.
Azi fac si eu niste snitele din porumb, tare ne plac, dar fara garnitura, doar cu rosii:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/07/snitele-din-porumb-cu-spanac-in-lapte.html
Si am o ciorbita de dovleac cu lapte prins, tare buna e rece din frigider.
Sarmalute din astea cu urda am facut cand la copii le-au venit finii din Zaragoza si ei sunt mari consumatori de oaie si branzeturi de oaie si au fost incantati cu totii, nu s-au gandit ca pot fi atat de gustoase...
Azi fac si eu niste snitele din porumb, tare ne plac, dar fara garnitura, doar cu rosii:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/07/snitele-din-porumb-cu-spanac-in-lapte.html
Si am o ciorbita de dovleac cu lapte prins, tare buna e rece din frigider.
Sarmalute din astea cu urda am facut cand la copii le-au venit finii din Zaragoza si ei sunt mari consumatori de oaie si branzeturi de oaie si au fost incantati cu totii, nu s-au gandit ca pot fi atat de gustoase...
Pagina 14 din 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Pagina 14 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta
» POEZII SI POETI
Sam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta
» Sa ne amuzam
Sam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta
» GLUME, BANCURI
Mier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta
» cutiuta cu pozele mele
Vin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta
» CUGETARI......
Vin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta
» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta
» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta
» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta
» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta
» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta
» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta
» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta
» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta
» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta
» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta
» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli
» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu
» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela
» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy
» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela
» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache